falkenbergfalkenberg.se en företags - turist, nöjesguide i falkenberg.
 
Välkommen till falkenbergfalkenberg.se en ständigt växande internetportal!
Den ultimataportalen med:Företagssök,nöjesguide, turistguide, shopping, boende/hotell!
 varberg startsidaFöretagsguiden i varbergnöje i varbergshopping i varbergmat i varberghotell och boende i varbergturism i varberghemsidor och presentationssidorkontakta oss för mer infovarbergvarberg

din guide till falkenberg
Här hittar du information om Falkenberg, företag, events och uteliv. För att göra det enkelt för dig har vi samlat tips om vad som är på gång i Falkenberg!

aktuella händelser och event i Falkenberg
Vad händer i Januari

lunch i falkenberg eat in falkenberg

företags portaler
01Varberg
01Borås
01Kinna
01Halmstad
01Falkenbergare


Sevärdheter och aktiviteter i Falkenberg

Falkenberg är känt för att ha allt man kan vilja göra nära och enkelt. Omgivningen är fylld av vacker natur och fina bondgårdar, så luften är lika ren som maten är närproducerad och utsökt. Staden ligger precis vid havet och på den andra sidan ligger Danmark. För tusen år sedan tillhörde Falkenberg, tillsammans med resten av Halland, Danmark istället för Sverige och falkenering var vanligt i trakten – därav namnet.

Idag är det andra nöjen som sysselsätter Falkenbergs innevånare, så som att ta en utflykt med familjen till Vallarna, gamla stan eller en av de fina naturattraktionerna i närheten. Sveriges största besöksmål ligger i Ullared i Falkenbergs inland, nämligen supervaruhuset Gekås Ullared. Dit åker omkring 5 miljoner människor varje år för att shoppa loss. Andra nöjen inkluderar spel på nätet, att ge sig av på diverse cykelturer, att besöka stadens muséer och att gå på ett av dess många events.

Spelandet är inte unikt för Falkenberg. Det är faktiskt över 80% av Sveriges befolkning som spelar spel online och cirka 60% som spelar för pengar. Här har en vänlig själ samlat svenska casinon på en spelsida, så att du kan välja ut det bästa erbjudandet och få en bra start i spelandet. Det är definitivt värt ett besök, precis som resten av Falkenberg!

Om det händer att du dricker en öl eller två ibland känner du säkert till bryggeriet Falcon. Visste du att det grundades i Falkenberg redan 1896 och fortfarande brygger öl där än idag? Staden valdes ut av bryggmästaren John L. Skantze på grund av det fina, rena vattnet och de högkvalitativa råvarorna. Sedan dess har det köpts upp av Carlsberg, men fortsätter att producera öl under varumärket Falcon.  gekåsbyn ullaredspela kryss

varbergvarberg.se logotype
Sitemap: Falkenberg startsida - Företagsguiden - Nöjen - Shopping - Hotell/Boende - Turistguide - Hemsida - Kontakt
E-post: info@falkenbergfalkenberg.se Tel:033-130030